Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

   Παρακάτω παρατίθενται α) το άρθρο 44 του Συντάγματος, που προβλέπει την έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και β) αποφάσεις του ΣτΕ, που κρίνουν ως προς το εάν υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο ή όχι η συνδρομή ή μη της  προϋπόθεσης  έκδοσης μίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου , δηλαδή το εάν είναι επιτρεπτό να κριθεί   δικαστικά το ένα υπάρχει "έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης"  κατά την έκδοση μίας Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου. 
  Πρέπει ...

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ ΛΟΓΩ ΑΠΟΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2008-2009 ΣΤΗΝ "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ"

    Ή περί "βολεμένων" το ανάγνωσμα...
    ή ένας άλλος δεξιός τρόπος να φτιάχνεις  ομελέτα
    Οι μισές έγιναν σε διάστημα λίγων εβδομάδων από 12.8.2009 έως  4.9.2009 , δηλαδή ελάχιστα πριν από την προκήρυξη των εκλογών από τον Κώστα Καραμανλή.
    Για  ποινικές ευθύνες υπουργών δεν νοείται καν λόγος, γιατί, ως γνωστόν,  έχουν παραγραφεί.
    Πολιτικές ευθύνες, όμως, δεν υπάρχουν; 
   Απομένει, λοιπόν,  να δούμε εάν ο Υπουργός εκείνης της περιόδου θα παραμείνει στην σημερινή κυβέρνηση, ύστερα από την παραπάνω ποινική εξέλιξη.  

                                   


       Ο ωραίος κόσμος της Δεξιάς. 
       Εξυπακούεται ότι στο τέλος κανένας δεν θα δικαστεί για τίποτα
      Προσέξτε πως η υπόθεση αρχειοθετείται για τους διευθυντές του γραφείου Σουφλιά , λες και οι συσκευές "φαξ" είναι ανθρωποειδή "ρομπότ", που ενεργούν αφ' εαυτών και η χρήση τους δεν αποδεικνύει έγκλημα για τον κάτοχό και χρήστη τους!!!!. 
     Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" (εδώ) , "στην απαγγελία της κακουργηματικής απιστίας κατά 11 μελών της διοίκησης της «Αττικό Μετρό» (ΑΜΕΛ) για 220 παράνομες προσλήψεις στο διάστημα 2008-2009 προχωράει η Εισαγγελία, που καλεί ήδη τους κατηγορουμένους για απολογίες. 
    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο....

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΦΡΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Ο οποίος πίστεψε ότι μπορεί να νομοθετεί αυθαίρετα και ενάντια στην δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας  με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου
Απόφαση κόλαφος στον Σαμαρά

ΣΤΕ1

   Από το www.in.gr 
   Άμεση επανέναρξη της λειτουργίας της ΕΡΤ, βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος, επιβάλλει το Συμβούλιο της Επικρατείας, κρίνοντας ότι υπάρχει νομική βάση στο αίτημα των εργαζομένων...